Режисьорът Никита Михалков  похвали новия филм на брат си Андрей

...
Режисьорът Никита Михалков  похвали новия филм на брат си Андрей
Коментари Харесай

АРТ ЛУПА

Режисьорът Никита Михалков 
похвали новия филм на брат си Андрей Кончаловски " Грехът на Микеланджело ". Михалков беседва с кореспонденти в коридорите на културен конгрес, който се организира в Санкт Петербург за осми път. Основната му тематика тази година е " Културните кодове в глобализиращия се свят ". " Всичко, което носи знак за качество и личностно, креативно наличие, постоянно не е задоволително известно. Това не е всеобщ артикул. Има изключения - да вземем за пример " Кръстникът ". Блестящ филм, чудесно показан в боксофисите ", добави режисьорът. Световната премиера на кино лентата " Грехът на Микеланджело " беше на фестивала в Рим, а през юли по време на визитата си във Ватикана съветският президент Владимир Путин подари на папа Франциск копие от кино лентата на Кончаловски. В началото на декември ще го забележим на български екран като част от програмата на " Киномания ". 

 

Аматьорски клип на Жокера 
провокира възторг в интернет. Нюйоркчанин инцидентно снимал от прозореца си танца на Хоакин Финикс на стълбите. Видеото, въпреки и с неприятно качество, се трансформира в паметно и събра милиони гледания за малко време. Излезлият преди месец " Жокер " пожъна извънреден триумф както измежду рецензията, по този начин и измежду публиката и този уикенд задмина прага от 1 милиард $ доходи от билети. С бюджет от едвам 62.5 милиона това го прави един от най-доходоносните филми в историята на киното. 

 

Изложбата " Крикор Азарян с Чехов и Радичков "
бе открита в Народния спектакъл през уикенда. Тя е отдадена на 10-ата годишнина от кончината на режисьора и 10 години от премиерата на спектакъла " Вишнева градина " от Чехов. Експозицията, ситуирана във фоайето на първи балкон, включва непознати фотографии от подготовки в Народния и Сатиричния спектакъл, както и голям брой фотоси от спектакли - " Вишнева градина ", " Три сестри " и " Чайка " от А.П. Чехов, " Януари " и " Лазарица " на Радичков, както и от " Крал Лир " от Шекспир, " Последният запис " от Самюел Бекет, " Камината " от Маргарит Минков, " Празникът " от Николай Хайтов, " Трамвай Желание " от Тенеси Уилямс и други  Изложбата се осъществя по концепция на Народния спектакъл със съдействието на спектакъл " Българска войска ", Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов " и Младежки спектакъл " Николай Бинев ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР